ESTIC GRAS, HAIG DE COMENÇAR A CÓRRER?

ESTIC GRAS, HAIG DE COMENÇAR A CÓRRER?

Avui és el dia global del running, i he preparat un post especial. Sentim que arriba el bon temps i encara no hem aconseguit llevar-nos aquests quilos que hem guanyat durant l’any i tampoc sabem com fer-ho. Què tal una sessió de running per començar a escalfar motors? Quins beneficis ens aporta i com puc iniciar-me?

Abans de començar a endinsar-nos en el tema, hem de saber que el running no és un miracle al que hàgim de recórrer si busquem perdre pes. Tot té el seu procés, implica esforç, constància i determinació. Dieta, canvi d’hàbits a uns altres més saludables i un bon descans ens ajudaran a potenciar els efectes del running per sentir-nos més forts i motivats per sortir a córrer.
¿CÓMO ME INICIO EN ESTO DEL RUNNING? ¿CUÁNTOS KILÓMETROS DEBO CORRER?
Ningú va dir que començar una mica de nou fos fàcil, però la solució tampoc és renunciar a allò que implica un esforç inicial. No hem de marcar-nos l’objectiu de recórrer grans distàncies el primer dia, pujar pendents interminables o anar-nos a córrer amb aquell company que porta anys practicant-ho i pretendre seguir el seu ritme. Abans de començar a iniciar-te, has de tenir en compte:

  • Marca’t un mini objectiu. Per exemple, córrer el primer dia 15 minuts, a velocitat constant i en un terreny pla i senzill. Pots començar combinant intervals corrent i uns altres caminant. Veus augmentant el temps en 5 minuts cada setmana i quan consideris que aguantes un ritme suficient comença a provar desnivells o altres terrenys desconeguts i nous. Anar amb algú pot ser que et faciliti la feina, si és així, fes-li saber que ets principiant i deixa que sigui ell qui porti el teu ritme.
  • Sortir a córrer tres vegades a la setmana és més que suficient per sentir els beneficis del running en un període relativament curt de temps. Córrer cada dia ens pot portar a l’avorriment, sobreesfuerzo, fatiga o cansament i ens farà abandonar abans d’hora.
  • Pensa en el running com un sistema que et farà perdre pes, baixar greix i sentir-te més lleuger i ràpid. A més no necessites material, pots adaptar-ho a l’horari que millor et vagi i si optes per fer-ho a l’aire lliure, aprofites el bon temps per prendre el sol i sortir de casa. Pots anar sol o acompanyat, però NO DEPENGUIS DE NINGÚ PER SORTIR A CÓRRER, les probabilitats d’abandó són molt major.

QUINES MILLORES VAIG A SENTIR AMB EL RUNNING? ÉS PER A MI SI BUSCO PERDRE PES?
Es considera activitat física qualsevol moviment corporal que suposi una despesa d’energia extra per al metabolisme. Amb això aconseguim cremar calories i grasses el que a la llarga es tradueix en una pèrdua de pes. Si optes per l’hàbit de córrer sentiràs moltes millores a nivell físic: es mouen gran quantitat de músculs, per la qual cosa, milloraràs el teu ritme cardíac i el teu metabolisme, augmentaràs la capacitat pulmonar, et sentiràs més veloç i àgil i enfortiràs i tonificarás els teus músculs.
Notaràs més ràpidament els seus beneficis si aconsegueixes aconseguir un nivell que et permeti realitzar intervals de carrera curts i intensos, la qual cosa es coneix com a Sprints. D’aquesta manera accelerem la combustió dels greixos, per la qual cosa, en menor temps de treball aconseguim cremar 9 vegades més calories que en una carrera contínua. Alterna aquests períodes d’alta intensitat amb uns altres més baixos per evitar que el cos s’acostumi a la mateixa rutina i estigui sempre alerta als canvis que puguin produir-se.

A més l’augment de les endorfinas i la dopamina segregada quan realitzem una activitat que ens produeix benestar, ens aporta gran quantitat de beneficis psicològics. El running ens motiva a sortir de casa i entrar en contacte amb entorns diversos, ja pot ser a la muntanya, a la platja, en trams de carretera, en un parc, qualsevol lloc que ens ajudi a desconnectar i fugir de la rutina diària. Ens permet augmentar la nostra autoestima, ens allunya de l’ansietat i l’estrès, ens ajuda a conèixer-nos millor i saber fins a on podem arribar el que ens aporta una expectativa més ajustada sobre nosaltres mateixos. Una major autoconfiança i un major coneixement propi ens va a permetre avançar cada dia més en el nostre objectiu sense comprar-nos amb els altres, sense posar en dubte les nostres capacitats i reconeixent que amb esforç ho podem aconseguir, tres pilars importants per no abandonar en el running.
Assegura’t de cuidar l’alimentació, descansar les hores suficients i hidratar-te correctament, així com d’utilitzar el calçat adequat i estirar després de cada carrera per evitar lesions. Tenir aquests factors en compte ens ajudarà a millorar la forma física progressivament, córrer majors distàncies en bones condicions i ens facilitarà cremar una major quantitat de calories i anar aprimant gradualment.

TRACTA D’UTILITZAR EL RUNNING COM UNA EINA QUE ET PERMETI DESCONNECTAR, ESTAR MÉS SALUDABLE, LLUIR MILLOR COS I PERQUÈ NO, PODER PERMETRE’T ALGUN QUE UN ALTRE CAPRITX DURANT L’ESTIU.
 

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *